Foto’s van Elfia 2018 in Arcen

Naast Castlefest in Lisse (Kasteel Keukenhof) zijn wij deze keer verder naar zuiden afgereisd om in de Kasteeltuinen van Arcen het fantasie festival Elfia te bezoeken en daar te fotograferen. Voor ons een reisje van 1,5 tot 2 uur en we waren er rond half 12. 

We waren er op tijd en het weer was nog erg goed. In het begin was er nog regelmatig zon en langzaamaan kwam er meer bewolking en begon de wind wat aan te trekken. Maar, geen regen en dat is het allerbelangrijkste. We hebben alle foto’s zonder een druppel regen kunnen maken en hieronder kun je het resultaat bewonderen.

Let op. We zijn met zijn tweeën aan het fotograferen geweest er zijn dus van deze dag twee fotosessies. Aangezien we dezelfde personen gefotografeerd hebben is het dus zeer waarschijnlijk dat je in beide fotosessies voorkomt. 

De foto's van Harld

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/rpgacyzPrqafnQa#

De foto's van Jim

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/YQPe7FNodqrGJ6M

Write comment (0 Comments)

Foto's Castlefest 2018

Ook in 2018 hebben wij weer drie dagen op Castlefest de mooi uitgedoste mensen staan fotograferen. De vrijdag was heet en zonnig en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de foto’s. Zaterdag zijn we later gestart om ook bij het ritueel van De Wickerman te zijn. Op zondag hebben we een paar uur gepakt om toch het geheel mee te kunnen maken.

De foto's zijn dit jaar wat harder qua kleur en het contrast tussen zon en schaduwen zijn heel scherp en hierdoor kost het meer tijd om ze te bewerken. Bij elkaar hebben wij in drie dagen 54 fotoshoots gedaan, meestal 1 of 2 mensen en een enkele keer meer.
We kunnen stellen dat wij weer genoten hebben van dit jaar Castlefest, het voelde onwerkelijk om weer in de gewone wereld terug te komen. We hopen dan ook dat dit genieten in onze foto's zichtbaar is geworden. Volgend jaar, of misschien op een ander evenement, zijn we weer van de partij. 

Let op. We zijn met zijn tweeën aan het fotograferen geweest er zijn dus van iedere dag twee fotosessies. Aangezien we dezelfde personen gefotografeerd hebben is het dus zeer waarschijnlijk dat je in beide fotosessies voorkomt. 

De Vrijdag hebben we daarom niet zo heel lang gefotografeerd en hieronder de fotoshoots van die dag. De bestanden zijn tussen de 2 en de 7MB per stuk en indien je ze allemaal wilt hebben, is dat 170MB. Ze zijn licht bewerkt (kleur en uitsnede).

De foto's van Harld van Vrijdag.

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/6tX99k8b66wfkQg#

De foto's van Jim, die telkens een iets andere invalshoek en moment van fotograferen heeft gekozen, zijn voor de Vrijdag te vinden op deze link. 

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/Sj7Zi8R7TzYbXzX


De foto's van Harld van Zaterdag.

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/WCGoQgx5psziFca#

De foto's van Jim van Zaterdag.

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/axJ3fMA5Cqa9fFb

En een album met foto's van de Wickerman van zaterdagavond.

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/zreDGiXCBoirPrM#


De foto's van Harld van Zondag. 

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/jnYHx6BbTGaEmRH#

De foto's van Jim van Zondag.

https://castlefest.hroling.nl/nextcloud/index.php/apps/gallery/s/65ycznK5tQAD9Do

Write comment (0 Comments)

Castlefest 2018

We, Harld en Jim, zijn er weer bij. Gisteren, vrijdag, hebben we 4 uur rondgelopen en gefotografeerd op het terrein van het Keukenhof Kasteel. Het was warm, zéér warm, dat was zichtbaar aan iedereen. De plekjes in de schaduw waren druk bezocht en in de zon waren duidelijk minder mensen. Het is ook een uitzonderlijke zomer deze 2018. Geleidelijk aan zijn onze foto's weer beschikbaar gekomen op deze website. Degenen die een kaartje van ons gehad hebben zullen zichzelf ongetwijfeld gaan terugvinden, mocht je je zelf nog niet zien, neem dan even contact met ons op. We proberen de fotografisch mooiste foto's te plaatsen. Je kunt natuurlijk weer vrijelijk je foto's downloaden, ze zijn in mooi hoge resolutie. 

We gaan vanmiddag op de zaterdag weer naar het terrein en blijven dan tot in de avond, om weer een andere sfeer van Castlefest te kunnen weergeven. 

Ook de zondag hebben we weer rondgelopen en veel gefotografeerd inclusief wat oude bekenden, bij elkaar hebben we ruim 2000 foto's gemaakt. Die hebben we nu uitgezocht en de besten ervan hebben wek hier gepubliceerd en kunnen jullie ophalen zoals op het kaartje staat. Met de besten bedoelen we die foto's van jullie die als beste uitgepakt zijn, iedereen die we gefotografeerd hebben komt op de site te staan. We publiceren in mooi hoge resolutie, zodat downloaden een stuk gemakkelijker is dan naar jullie opsturen.

Om het snelst bij de foto's te komen ga je hier naar Foto's Castlefest 2018

Write comment (0 Comments)

Elfia Haarzuilens 2018

Elfia !!!!

 Jim is afgelopen weekend, na een intens gezamenlijk bezoek met Harld aan de Keukenhof..   ook nog doorgegaan naar Elfia in Haarzuilens. Alwaar weer een zeer gemoedelijke sfeer heerste, het zeer warm was (27 graden) en weer bijzonder mooie en vriendelijke mensen rondliepen. 

Helaas heb ik wat vertraging opgelopen in het verwerken van de foto's, vanwege vakantie. Maar.... Hier zijn ze dan!! Een middagje doorbuffelen en je ziet op de link Elfia 2018, de foto's die ik gemaakt heb. Ze zijn in behoorlijk hoge resolutie en je kunt ze natuurlijk vrijelijk downloaden. Als je ze leuk/goed/of niks vindt, dan hoor ik dat graag. 

Jim 

 

Write comment (0 Comments)

Zaterdag 25 nov Castlefest 2017 Winter

Vandaag 25 november een bezoek gebracht aan de winterse versie van Castlefest. Gelukkig geen pak sneeuw, hoewel dat wel bijzonder geweest zou zijn, maar nog redelijk lekker weer. Met een af en toe doorbrekend zonnetje. 

Het kwam wat langzaam op gang, eerst een fietstoertje gemaakt rondom het terrein. Met een bewaker staan praten, die het een heel leuk evenement vond en voor de vierde keer meedeed als vrijwilliger. 

Een tijdje lang bij de ingang zitten kijken naar alle mensen op weg naar Castlefest, daar zie je een flink aantal opnames van, sommigen zullen zich wellicht terugzien. Nog even getwijfeld of ik naar binnen zou gaan, maar toch maar gedaan. En dat was best wel leuk. Ik heb weer veel prachtig verklede mensen gezien en van een aantal van jullie toch wel hele leuke foto's kunnen maken, in aanmerking nemend dat ik maar een amateur ben. Diverse mensen gezien die ook in de zomer versie van Castlefest aanwezig waren, wellicht zitten er tussen die zichzelf herkennen.  Erg leuk om te zien dat het toch een heel aantrekkelijke manifestatie is, waar veel mensen op afkomen. De sfeer was weer uitstekend bijna uniek te noemen. 

Het was wat aan de frisse kant op Castlefest winter, dat was ook wel te zien aan de warmere kleding. Van twee dames had ik het vermoeden dat ze onder hun warme jas nog prachtig gekleed waren, maar ik ben zo onnadenkend geweest om daar geen navraag naar te doen. 

U kunt de foto's hier op Castlefest 2017 Winter bekijken en downloaden. 

Volgend jaar zijn Harld en ik weer als team aanwezig op de zomer editie. Heeft iemand nog een leuk idee voor een kostuum voor twee heren? laughing

Write comment (0 Comments)
MG
MG
MG
MG
MG
MG
MG
MG
MG
MG